Kvietimai — išskirtinė spaudos produktų rūšis, apimanti platų vartotojų spektrą: jie aktualūs tiek verslininkams, tiek kiekvienam iš mūsų, beveik nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar pomėgių. Spausdintas kvietimas pašto dėžutėje, o gal įteiktas tiesiai į rankas yra vienas iš geriausių būdų parodyti dėmesį ir pagarbą tiems, kurių laukiate savo šventėje. Todėl verta sugaišti šiek tiek laiko ir apgalvoti, kuo daugiau detalių. Kvietimų spausdinimas — vis dar pats populiariausias būdas pakviesti į šventę, tad apžvelkime ne tik teoriją, bet ir kvietimų pavyzdžius.

KLIK-dizaino-šablonai-kvietimai

Dėl didžiulio kasdienio technologinio triukšmo spausdinto kvietimo į renginį vertė staiga atrodo didesnė. Kiekvienas galime pakelti telefono ragelį ar keliais mygtukų paspaudimais išsiųsti elektroninius kvietimus, tačiau įteikdami atspausdintą kvietimą parodome asmeninį dėmesį, kuris tampa vis didesne prabanga. Mes esame tikri, kad spausdinti kvietimai dar ilgą laiką neužleis savo pozicijų elektroniniams. Jau kurį laiką stebima įdomi retro dizaino tendencija pasaulyje pamažu platina vaško antspaudų ant vokų naudojimą, sendinto efekto popierių bei įmantrią kaligrafišką tipografiją. Taip tarsi sugrįžtama į laikus, kai niekur nereikėjo skubėti, o kiekvienas kvietimas buvo parašytas ranka. Po šios trumpos įžangos galime apžvelgti pagrindinius dalykus, kurie gali būti svarbūs kuriant bet kurį šiuolaikinį kvietimą:



kvietimu-dizaino-pavyzdžiai

1. Daugeliui pabodę vienodi, „visoms progoms” tinkantys kvietimai.   Ne veltui sakoma, kad tai, kas tinka viskam ir visiems, iš tiesų netinka niekam.

 
2. Nepamirškite, kad kvietimas turėtų reprezentuoti renginį, todėl, jeigu įmanoma, naudokite savo nuotraukas ir iliustracijas. Galbūt Jūsų šventė turės spalvinį aprangos kodą? Panaudokite renginio paletės spalvas maketuodami kvietimą.
 
3. Jeigu organizuojate verslo vakarienę, mokymus ar kitą renginį, geriau rinkitės nuosaikaus dizaino, solidžius kvietimus, nepamirškite įdėti savo įmonės logotipą, nenaudokite labai įmantrių ir sunkiai įskaitomų šriftų — Jūs norite parodyti save kaip patikimus partnerius.
 
4. Tokios išskirtinės progos, kaip, pavyzdžiui, vestuvės, jubiliejai ar kitos šventės yra puiki galimybė leisti pasireikšti savo fantazijai, tai galioja ir kvietimų dizainui. Rinkitės ryškias spalvas, žaismingus maketus, pritaikykite juos pagal savo šventės temą    ar nuotaiką.
 
5. Dažnai kvietimai siunčiami iš anksto, prieš keletą mėnesių ar net prieš pusę metų. Tai itin aktualu kvietimams į vestuves, dažnai iš pradžių siunčiamas pranešimas apie šventės datą, kad artimieji nieko neplanuotų tomis dienomis, o vėliau išsiunčiami kvietimai nurodant konkrečias šventės detales. Dėl   šių priežasčių tokie kvietimai turi būti kokybiškai atspausdinti ant gero popieriaus. Juk iki šventės jie bus ne kartą paimami į rankas, norint pasitikslinti   datą, vietą ar aprangos kodo taisykles.
 
6. Kai kuriais atvejais, prie kvietimų pridedamos atskiros kortelės atsakymui apie dalyvavimą. Tai irgi įdomus, gražią tradiciją išlaikantis sprendimas. Tad pasvarstykite, gal verta kartu su kvietimu į voką įdėti RSVP kortelę (sutrumpinta iš prancūzų kalbos „Répondez S'il Vous Plaît” — Prašau atsakyti/Atsakykite, prašau) apie planuojamą dalyvavimą arba atsisakymą. Žinoma, toks būdas   šiek tiek lėtesnis, todėl, jeigu skubate, užteks nurodyti telefono numerį.
 
7. Kvietimų kalba dažniausiai būna gana oficiali, nes tai suteikia tam tikro iškilmingumo Jūsų progai. Žinoma, visada geriausia rašyti taip, kad liktų šiek tiek asmeniškumo ir būtų išlaikyta šventinė nuotaika. Tačiau tiesa ta, kad viena iš svarbiausių kvietimo funkcijų visgi yra informacinė, todėl rašykite taip, kad šventės dalyviai nebūtų užklupti nepasiruošę — tai galėtų sugadinti renginį ne tik jiems, bet ir Jums. Todėl būtinai įtraukite informaciją, kaip nukeliauti iki šventės vietos, kiek laiko užtruks renginys, ar bus vaišės ir koks aprangos stilius yra tinkamiausias. 


8. Paskutinis, bet ne mažiausiai aktualus dalykas — kvietimų gamyba. Kaip išsirinkti patikimą spaudos būdą? Pati kokybiškiausia spauda yra ofsetinė, tačiau dažniausiai taip spausdinami tik dideli tiražai. KLIK siūlo užsisakyti kvietimus internetu ir atsispausdinti juos ofsetiniu būdu vos nuo 25 vienetų.


Na, o mūsų komanda po ilgos diskusijos išskyrė tris svarbiausius gerų kvietimų bruožus: jie turėtų būti informatyvūs, estetiški ir su kruopele asmeniškumo. Drąsiai planuokite savo renginius ir jie visada bus pasisekę!