Atvirukai

Vis ryškiau šviečiantys saulės  spinduliai ir bundanti gamta atneša vienas gražiausių pavasario švenčių – mamos ir tėčio dieną. Ko gero nesumeluosime, kad būtent šiems žmonėms norisi skirti kuo daugiau išskirtinio dėmesio ir šilumos. Greitas gyvenimo tempas dažnai leidžia užsimiršti ir nepastebėti, kaip greitai lekia laikas, kuris brangus kiekvienam tėčiui ir mamai. Sustabdyti akimirką ar net grįžti atgal laiku gali padėti kruopščiai parinktas ar sukurtas atvirukas. Todėl šiame straipsnyje dalinamės idėjomis, kaip sukurti iškalbingą ir nuoširdų atviruką mamos ir tėčio dienos proga, kuris talpintų ne tik gražius palinkėjimus, bet ir sukeltų pačius šilčiausius jausmus.

 

Vaikystės prisiminimai

 

Dar visai neseniai per pasaulį nuvilnijo nuotraukų banga, kuriose bandoma atkurti užfiksuotas vaikystės akimirkas. Kokia paprasta ir geniali mintis mamos ar tėčio dienos atvirukui! Ko gero, kiekvienas turime linksmų ir išskirtinių kadrų, kuriuos būtų net tik įdomu, bet ir smagu atkartoti. Maudynės vonioje, pasivažinėjimai rogutėmis, pietų miego ypatumai, vasaros kaime... Tikrai galima rasti smagių kadrų, kurie leistų suburti brolius ir seseris linksmai praleisti laiką, siekiant kuo tiksliau pamėgdžioti išsirinktą fotografiją. Jeigu atkurti pasirinktai nuotraukai galimybių nėra, atvirukai puikiai atrodys su Jums patinkančia vaikystės nuotrauka. Kiekvienam tėčiui ir mamai įspūdį paliks atvirukas, kuriame įamžinta jų atžala, kurią dar buvo įmanoma laikyti rankose. 

 

Nemirštantys talentai 

 

Būdami maži iš rankų nepaleidote spalvotų pieštukų ir tėvams dovanojote šimtus gražiausių piešinių? Panaudokite juos atvirukui! Galbūt išsaugojote piešinį, kuriuo patys didžiavotės, o tėvai rodė visiems atvykusiems giminaičiams bei svečiams? Nuskenuokite jį ir paverskite išskirtiniu ir unikaliu atviruku tėčio ar mamos dienos progai. Galbūt turėjote kitų pomėgių ar talentų, kuriais džiaugėsi tėvai? Atvirukui galite panaudoti pirmo išmokto groti kūrinio natų fragmentą, įamžintą šokio ar krepšinio treniruotės akimirką, pagaminto rankdarbio nuotrauką. Džiovindavote gėles ar lankstydavote iš popieriaus? Prisegite išsaugotus darbelius prie atviruko, tai suteiks sentimentalumo, asmeniškumo ir tikrai išspaus mamos arba tėčio šypseną.

 

Atmintyje gyvos pasakos

 

Greičiausiai daugelis mūsų užaugo girdėdami mamos arba tėčio sekamas pasakas. Lietuvių tautosakos ar užsienio autorių pasakos, eilėraščiai ar poemos neretai lydi visą gyvenimą, įstrigusios atmintyje dar iš vaikystės. Jeigu turite konkretų mylimiausią kūrinį, kurį jums prieš miegą skaitydavo tėvai, itin originalu tam tikrą jo ištrauką panaudoti atvirukui. Kas sakė, kad atvirukai būtinai turi būti puošti vaizdais? Tam puikiai tinka ir trumpas, reikšmingas tekstas patalpintas pasirinktos mėgstamos spalvos fone. Kitoje pusėje galite įrašyti palinkėjimą arba paaiškinimą, ką pasirinkta ištrauka jums reiškia ar simbolizuoja. 

 

Ypatinga vieta 

 

Kokia vieta jums asocijuojasi pagalvojus apie vaikystę arba tėvus? Galbūt turėjote tradiciją vasaras leisti prie ežero, jūros, senelių sodyboje? O gal prisimenate namą, iš kurio vėliau išsikraustėte ar parką, kuriame vaikščiodavote savaitgaliais? Prisiminimai yra be galo gražu ir asmeniška, kodėl gi jų nepadovanojus tėvams mamos ar tėčio dienos proga? Vienas iš variantų galėtų būti pasirinktos vietos koordinačių panaudojimas. Užrašyta trumpa skaičių ir raidžių kombinacija tikrai užmins mįslę, o paaiškinus įgis gražią prasmę. Kitoje atviruko pusėje galite kartu su sveikinimu aprašyti giliausiai įsirėžusį toje vietoje nutikusį įvykį ar prisiminimą. Turite konkrečios jums brangios vietos nuotraukų? Tuomet panaudokite jas! Idėjų ir galimų variacijų – galybės, panaudokite sau geriausiai tinkančią.

 

Bet kokiu atveju visi tėčiai ir mamos tikrai įvertins jūsų pastangas bei skirtą dėmesį. Juk būtent dėmesys tokią dieną ir yra pats svarbiausias. Skirkite laiko savo tėvams, priminkite, kaip stipriai juos mylite ir dalinkitės šiluma!