Šio mėnesio pabaigoje Vilniuje vyks Akordeono savaitė, su kurios rengėjais turėjome progą bendradarbiauti spausdindami skrajutes ir atvirukus. Tai kokybiškas renginys, turintis šiuolaikišką koncepciją ir labai aiškią misiją, todėl visai nesistebime, kad tai atspindi vientisame vizualiniame identitete. Nenuostabu, kad šiuo atveju idėja padiktuoja dizaino sprendimą – renginio firminis stilius (puikus FOLK agency darbas), kuriame dominuoja juoda su ryškiais spalviniais akcentais.

 

Vizualinis identitetas apjungia visą festivalio stilių – pradedant internetine svetaine, reklamine medžiaga, baigiant spausdintais gaminiais. Festivalio meno vadovas Martynas Levickis atskleidė, kad komanda vengė iliustratyvių sprendimų, kurie dažniausiai šauna į galvą pirmiausia – dumplės, klavišai ir taip toliau. Buvo nuspręsta, kad festivalio tema taps oras, be kurio groti akordeonu yra neįmanoma. Tai tapo vizualinės tapatybės ašimi – prie muzikos instrumento buvo pritvirtinti LED diodai, kurie grojant ir fotografuojant ilgu išlaikymu sukūrė unikalius raštus, vėliau panaudotus tiek tinklapio, tiek spaudos vizualizacijose.

 

 

Tokie sprendimai tikrai palieka įspūdį, tačiau dažnai sukelia nemažą galvos skausmą spaudos atstovams. Daugelis mūsų jums iš karto pasakytų, kad dideli juodos spalvos plotai (vadinami fonais) yra vienas iš sudėtingiausių dalykų spaudoje. Tolygiai padengti, nepaliekant dryžių ir kuo mažiau netobulumų išties nelengva. E-spaustuvėje KLIK naudojame tik ofsetinę spaudos technologiją, todėl juodi fonai tampa įveikiamu iššūkiu, tai matosi žvelgiant į Akordeono savaitės spaudą. Tas pats galioja ir ploniems šriftams bei tikslioms, griežtoms linijoms – visa tai kokybiškiausiai atkuria būtent ofsetinė spauda.

 

Skaitmeniniu būdu spausdinti gaminiai gali atrodyti puikiai, tačiau į dizainą įtraukus šiuos specifinius elementus (griežtas linijas, juodos spalvos fonus ir smulkius šriftus) atsiranda daug didesnė rizika susidurti su problemomis. Skaitmeninė spauda turi keletą privalumų – greitį ir galimybė spausdinti mažus tiražus, prasidedančius vos nuo 1 vieneto. Žinome, kad jeigu gaminio jums „reikėjo vakar“, mes padėti negalėsime, tačiau jei planuojate savo laiką – ofsetinė spauda gali pasiūlyti aukščiausią kokybės ir kainos santykį.

 

Visada prieš spausdinant raginame pasitarti su savo dizaineriu arba su spaustuvės, su kuria bendradarbiaujate darbuotojais. Esame visada pasiruošę patarti, kad pasirinktumėte tą variantą, kuris yra geriausias jums ir jūsų projektui.