Spaustuvė KLIK kalendoriukai

Visą savo laiką planuojame, skaičiuojame ir statome į aiškius rėmus. Savaitės pradžią pradedame pirmadienį, o įpusėjus savaitei laukiame savaitgalio. Dienos suskirstytos į savaites, savaitės į mėnesius, o mėnesiai į metus... Tačiau kas būtų, jeigu šių dalykų pasaulyje neliktų? Greičiausiai įsivyrautų chaosas. Darbo savaitė niekada neprasidėtų, o savaitgalis tęstųsi visus metus. Kad chaoso išvengtume, pradėjome naudoti kalendorius. XXI amžiuje gyvenimo būdas įgavo dar nematytą pagreitį. Technologijos bei greitas gyvenimo būdas lėmė, kad popieriniai kalendoriai ir kalendoriukai dažnai lieka pamiršti. Bet jie visuomet gali tapti puikia dovana ar reklama.

 

Sunku įsivaizduoti, tačiau mūsų protėviai metus skaičiuodavo pagal saulę arba mėnulį, braižydavo dienas ant molinių lentelių ar kaldavo akmenyje. Pats žodis kalendorius kilo iš lotyniško žodžio ,,Kalendae”, kuris reiškia pirmąją mėnesio dieną. Dabartinis dienų išdėstymas kalendoriuje tinkleliu buvo pradėtas XV amžiuje. Iki tol kalendoriai atrodė visai ne taip, kaip esame įpratę juos dabar matyti. Dažniausiai vaizduoti metus, mėnesius ir savaites buvo naudojamos žiedinės diagramos. Kas atsitiko, kad pasikeitė kalendoriaus dizainas į šių dienų? Johanas Gutenbergas išrado spaudos mašiną, su kuria pirmąjį kalendorių atspausdino dar prieš 458 metų. Tačiau spausdinant specialius dizainus, kaip žiedines diagramas reikėjo menininkų. Jie turėjo kurti kiekvieną  spaudos plokštę su diagramų dizainais kiekvienam metų mėnesiui atskirai. Tuo metu jos buvo medinės ir nepraktiškos. Galiausiai priimtas spendimas kalendorius standartizuoti ir jų maketą pakeisti į tinklelį. Ypač todėl, kad maketus galima lengvai pertvarkyti bet kuriam metų mėnesiui.

 

O ar žinojote, jog kiekvienas mėnesio pavadinimas turi savo sukūrimo istoriją? Pavyzdžiui, sausis/January pavadintas Dievo Janus vardu, kuris yra pradžios ir pabaigos Dievas. Kovas buvo pavadintas Romų karo Dievo vardu. Istoriniai faktai byloja, jog kovo mėnuo buvo pirmasis metų mėnuo, po jo ėjo sausis ir vasaris. Paskutinis pavasario mėnuo buvo pavadintas Romų deivės – Afroditės Gegužės vardu. Lotyniškas žodis ,,Maia“ reiškia žemės augančių augalų deivė. O pirmasis vasaros mėnuo birželis/June gavo vestuvių ir santuokos karalienės ,,Juno” vardą.

 

Šiais laikais kalendorius įgavo dar didesnę svarbą, jame žymime mums svarbiausias dienas ir įvykius. Kalendoriukai gali tapti net ir gera dovana draugams ar klientams. Todėl, KLIK komanda turi tau patarimų. Galvodami kalėdines dovanas savo klientams nepamirškite kalendoriukų. Jų dizainą puikiai sumaketuosite mūsų puslapyje, pasinaudoję siūlomais dizainų šablonais Be to, tai gali tapti ir jūsų prekės ženklo reklamos plotu. Kalendoriukų nugarėles galite išnaudoti jūsų logotipo ar šūkio reklamai. Pasinaudojant įvairių spalvų gama, kalendoriuką galite paversti akį traukiančiu akcentu, dovana. Reikia nepamiršti, kad kalendoriukai puikiai pravers galvojant dovanas artimiesiems. Kuriant šių kalendoriukų dizainą nugarėlėse galite panaudoti savo šeimos, draugų nuotraukas. Tai bus nuoširdi ir emocijas sukelianti dovana. Tačiau, jeigu nuotraukų ir neturite – ne bėda. Jas puikiai galite pakeisti gražiu palinkėjimu ar įsimintinu posakiu.

 

Didžiosios metų šventės jau ne už kalnų, bet dar yra laiko išsirinkti dovanas, o 2021 metų kalendoriukų spauda – puikus pasirinkimas.