skrajutes pavyzdys                        Skrajutės pavyzdys

Nuotr. Pinterest

 

Svarbu žinoti, kad siekiant geriausiai optimizuoti spausdintos reklamos biudžetą, reikia puikiai atlikti namų darbus. Reikalingos ne tik kokybiškos spaudos paslaugos, bet ir žinios, kaip visa tai maksimaliai išnaudoti savo naudai. Štai, keli dalykai, kuriuos turi žinoti kiekvienas, ketinantis maketuoti skrajutes pats:

 

1. Spalvų sistemos. Viena iš privalomų geros skrajutės sudedamųjų dalių — ryškios, akį traukiančios, tačiau tarpusavyje derančios spalvos. Tarkime, kad praleidote ne vieną valandą rinkdami ir derindami tobulą paletę, tačiau, išvydę rezultatą popieriuje, likote nusivylę. Kodėl taip nutinka? Spaudos mašinos ir kompiuterių ekranai naudoja skirtingas spalvų sistemas, dėl to maketuojant visada būtina rinktis CMYK, nes maketas bus automatiškai konvertuojamas iš RGB į šią sistemą ir rezultatas gali jus nuvilti. 

 

2. Paveikslėlių raiška. Ruošiant skrajutės maketą labai svarbu jam parinkti didelės raiškos nuotraukas. Rekomenduojama rezoliucija CMYK ir Greyscale paveiksliukų spaudai — 300 DPI. Jeigu raiška bus mažesnė, pvz., 150 DPI, spaudos kokybė bus prasta. Todėl visada verta atkreipti dėmesį į tai.

Skrajutė 

Nuotr. Pinterest


3. Šriftai ir linijos. Skrajučių spausdinimui galioja bendros su tipografika susijusios taisyklės. Įsitikinkite, kad į PDF failą įtraukti (embeded) visi šriftai. Taip pat galite šriftus paversti kreivėmis (outlines). Tai reikalinga, kad jūsų paruoštas failas, atidarytas kitame kompiuteryje (kuriame gali nebūti jūsų naudoto šrifto, o tokiu atveju jis automatiškai pakeičiamas kitu) neišsikraipytų. Linijos, kurias naudojate, negali būti plonesnės nei 0,08 mm.

 

4. Užlaidos. Užlaidos makete reikalingos, kai grafinis vaizdas (fotografijos, tekstas, fonas) tęsiasi iki pat gaminio krašto. Skrajutėse, kaip ir lankstinukuose, užlaidos privalo būti iš visų pusių. Maketuojant bet kokio formato failą, prie galutinio reikiamo dydžio pridėkite 3 mm.

                  Skrajutė                       Skrajutė

Nuotr. Pinterest


5. Failo formatas. Į KLIK sistemą galima įkelti PDF formato failus, todėl visada generuokite failus „Print Quality PDF” formatu. Ruošdami failą skrajučių gamybai nepamirškite nurodyti užlaidų (bleeds) ir apipjovimo žymių (cropmarks).

 

6. Kampanijos efektyvumo matavimas. Taigi, skrajutės dizainas apsvarstytas ir sukurtas, maketui nieko netrūksta. Bet, kaip pamatuosime investicijų grąžą? Siūlome įtraukti specialų nuolaidos kodą ar pasiūlymą, kuris taikomas tik su skrajute. Taip galėsite tiksliai žinoti, kiek žmonių pasiekėte.

 Skrajutė

Nuotr. Pinterest


Norite sužinoti daugiau? Aplankykite mūsų DUK skyrelį — čia rasite išsamias instrukcijas, kaip paruošti spaudos failą, kurį drąsiai galėsite kelti į KLIK sistemą. O jeigu kyla noras sutaupyti laiko, gal jau būtų metas išmėginti paprastą ir intuityvų KLIK dizaino įrankį? Čia sukuriamas maketas iš karto paruoštas spaudai, todėl nereikia rūpintis, ar ko nors nepamiršote. Skrajučių gamyba per KLIK — greitas ir patikimas būdas gauti itin aukštos kokybės spaudos gaminius.