E-spaustuvė KLIK yra Uždarosios dizaino ir leidybos akcinės bendrovės KOPA dalis. Jau metus esame įsikūrę naujose patalpose Kauno LEZ, tarp kitų Lietuvos ir tarptautinių įmonių. Tokia aplinka idealiai tiko siekiant supažindinti moksleivius su skirtingose srityse veikiančiomis stambiomis įmonėmis. Nepaisant žaidimo dieną tvyrojusio karščio, užduotis LEZ teritorijoje atlikti susirinko penkios smalsios jaunimo komandos. Kiekvienoje dalyvavusioje įmonėje jų laukė trumpos 20 minučių užduotys. Jas atlikę pagal taisykles, moksleiviai gaudavo kortelę su atsakymu ir galėjo judėti kito punkto link. Dienos pabaigoje buvo išrinkta viena komanda nugalėtoja.

 

Moksleiviai atlieka KLIK užduotį

 

Nusprendėme moksleivių kūrybiškumą išbandyti trumpomis verslumo pratybomis – per 20 minučių jie turėjo sukurti verslo idėjos koncepciją ir greitai suteikti jai pavidalą, sukurdami vizitinės kortelės maketą. Užduočiai atlikti buvo naudojami nemokami KLIK dizaino šablonai. Džiugu, kad dizaino įrankis ir maketavimo procesas nesukėlė nei klausimų, nei sunkumų – su išmaniaisiais telefonais ir kompiuteriais užaugusiai kartai procesas pasirodė paprastas ir intuityvus. Didžiajai komandų daliai net neprireikė viso užduočiai skirto laiko. 

 

Moksleiviai atlieka KLIK užduotį

 

Rezultatas – šmaikščios vizitinės kortelės, parduodančios šviežią gaivų orą ir kitas originalias paslaugas. Maketavimas KLIK dizaino įrankiu – užduotis įveikiama kiekvienam, bent šiek tiek susipažinusiam su kasdienėmis kompiuterinėmis programomis, tokiomis kaip Microsoft Word ar Power Point. Šablonų galeriją stengiamės papildyti naujais dizainais, taip užtikrindami, kad kiekvienas rastų savo verslui tinkamiausią.

 

O kol vasara nesibaigė, norime priminti, kad savaitgalis – puiki proga išbandyti KLIK produkciją, nes įvedus nuolaidos kodą VASARA19 iki pat rugsėjo kiekvieną savaitgalį jūsų pirkinių krepšeliui bus pritaikyta 15% nuolaida!