Vestuvės — viena iš tų ypatingų progų, kurių metu visų dėmesys nukreiptas į laimingąją porą. Nuotaka ir jaunikis turi priimti šimtus sprendimų, susijusių su būsima švente, todėl labai lengva pasimesti pasirinkimų įvairovės labirinte. „Spaudos sprendimų” komandos nuomone, norėdami, kad renginys būtų sėkmingas, turite pasirūpinti kiekviena detale. Todėl nusprendėme, kad renkantis vestuvių kvietimą Jums turėtų padėti šie patarimai:

 

1. Kvietimas — viena iš svarbiausių Jūsų vestuvių reprezentacinių detalių, todėl jie turi atspindėti jūsų šventės dvasią. Planuojate dideles tradicines vestuves? Rinkitės solidžius kvietimus su kaligrafišku šriftu / kaligrafija. O gal Jūsų šventė vyks ant ežero kranto? Tuomet kvietimų stilius galėtų būti žaismingesnis, labiau asmeniškas. Tačiau nereikėtų stengtis į kvietimą sutalpinti kiekvieno savo vestuvių aspekto – užteks subtilios užuominos.

 

2. Kuo plačiau po pasaulį išsibarstę žmonės, tuo aktualiau prieš kvietimą siųsti „datos priminimo“ atvirukus ar korteles (angl. Save the Date), kurių paskirtis — pranešti apie numatytą Jūsų šventės dieną, kad artimieji tuo laikotarpiu neplanuotų atostogų svetimuose kraštuose ar spėtų įsigyti lėktuvų bilietus ir atvykti į Jūsų šventę. Šios informacinės kortelės taip pat gali būti derinamos prie Jūsų planuojamų kvietimų dizaino. „Datos priminimo“ atvirukai dažniausiai siunčiami likus 8-6 mėnesiams iki vestuvių.

 

 

3. Gera idėja — prie kvietimo pridėti atsakymo kortelę ar atviruką (ir voką su priklijuotu pašto ženklu ir adresu, kuriuo reikėtų jį išsiųsti). Dažnai šios kortelės, trumpinamos RSPV (pranc. „Répondez S'il Vous Plaît” – Prašau atsakyti / Atsakykite, prašau) parodo Jūsų rūpestį artimaisiais — sukuriamas asmeniškesnis kontaktas, o Jūsų svečiui užtenka pažymėti ar dalyvaus ir įmesti voką su atsakymu į pašto dėžutę.

 

4. Po vestuvių praėjus maždaug trims savaitėms, mandagu išsiųsti padėkos atviruką. Galite padėkoti už dalyvavimą ar už gautas dovanas. Mūsų mėgstamiausias variantas — padėkos kortelė su nuotraukomis iš vestuvių šventės. Priminkite savo artimiesiems, kaip vertinate tai, kad jie buvo kartu su Jumis tokią ypatingą dieną.

 

5. Jau minėjome, kad vienos iš geriausių padėkų kortelių yra tokios, kuriose perteiktos vestuvių akimirkos. Tačiau idėją – naudoti nuotraukas – lengvai galite pritaikyti ir kurdami kvietimus. Galbūt turėjote sužadėtuvių foto sesiją? Gal kažkuri Judviejų nuotrauka Jums yra pati gražiausia? Tuomet būtinai panaudokite ją kviesdami svečius į savo šventę.

 

6. Vestuvių kvietimų kalba turėtų būti oficiali ir pagarbi. Žinoma, galite rašyti ir laisvesniu stiliumi, tačiau tik tais atvejais, kai tai tinka. Vienas iš svarbiausių dalykų — keletą kartų patikrinkite, ar kvietime neliko gramatikos ar stiliaus klaidų. Juk nenorėtumėte perspausdinti visų kvietimų dėl apmaudžios klaidos. Dešiniajame apatiniame kvietimo kampe galite nurodyti aprangos kodą.

 

7. Pagalvokite apie voką, į kurį dėsite kvietimą. Šis turėtų būti puošnus ir derėti prie kvietimo, tačiau siunčiant paštu jį papildomai turėtumėte dėti į paprastą baltą voką, ant kurio rašomas adresatas. Tokiu būdu kvietimas gavėją pasieks geriausios būklės.

 

8. Verta užsisakyti daugiau kvietimų, negu planuojate kviesti dalyvių, nes visada gali nutikti taip, kad kažkas bus netyčia pamirštas arba vietoje atsisakiusių dalyvauti norėsite pakviesti ką nors kitą. Vis dėlto, kruopščiai suskaičiuokite žmones, kuriuos ketinate kviesti: vieną kvietimą galite siųsti porai ar šeimai, nebūtina atskirą kvietimą siųsti kiekvienam šeimos nariui. Vaikai kviečiami jų tėvams skirtame pakvietime.

 

 

9. Kad ir kaip norėtumėte savo kvietimuose naudoti įmantrius šriftus, visų pirma įsitikinkite ar jie aiškiai įskaitomi. Taip pat vestuvių kvietimo nereikėtų perkrauti informacija, jis turi būti trumpas ir aiškus. Geriau pridėkite papildomą kortelę su šventės planu ar valgiaraščiu, o pačiame kvietime informacijos kiekį apribokite.

 

 

10. Galiausiai apsvarstykite išlaidas: kokią dalį bendro šventės biudžeto esate pasiryžę skirti spaudos gaminiams? Žinoma, kokybiški, ofsetiniu būdu atspausdinti kvietimai yra idealus pasirinkimas, bet tokia spauda yra brangesnė. Visa laimė, kad pastaruoju metu populiarėja elektroninės spaustuvės, kuriose ofsetinės spaudos kokybę galite gauti už skaitmeninės spaudos kainą. Šis variantas — optimalus tiksliai žinantiems, ko nori. Tokios paslaugos dažniausiai vartotojui leidžia personalizuoti jau esančius kvietimų šablonus arba įkelti dizainerių ar pačių jaunųjų paruoštą maketą.

 

O kas svarbu Jums? Pasidalinkite, koks kvietimas tiktų Jūsų svajonių vestuvėms!