KLIK dizaino konkurso nugalėtoja Imantė Šarlauskaitė


KLIK: Labas, džiaugiamės, kad ne tik sėkmingai dalyvavote mūsų konkurse, bet ir užėmėte vieną iš prizinių vietų. Susipažinkime — trumpai papasakokite mums ir visiems KLIK skaitytojams apie save:

 

Imantė Šarlauskaitė: Labas labas, aš ir be galo džiaugiuosi laimėjimu ir esu dėkinga už suteiktą galimybę dalyvauti šiame konkurse! Apie save, tai esu Imantė, paskutinio kurso multimedijos ir kompiuterinio dizaino studentė bei pradedančioji grafikos dizainerė. Save laikau aktyvia persona, visą laiką stengiuosi dalyvauti ir figūruoti visur, kur tik galiu. Optimizmas yra mano kūrybos „varikliukas“, o gyvenimo moto — kuo daugiau darai, tuo daugiau ir pasidarai.

 

 


K: Kaip susidomėjote dizainu ir kas paskatino pasirinkti būtent šią sritį? 


I.Š.: Dizainu, ko gero, susidomėjau dar būdama pirmųjų klasių mokyklos suole. Tuo metu be galo didžiavausi savo tėčiu. Jis kūrė įvairius videoklipus. Matydama, kaip jis priima nepakartojamus kūrybinius sprendimus, pajutau, kad tai paskatino mane pradėti kurti pačiai. Tėtis taip pat padrąsino studijuoji būtent šią sritį, jis yra mano kūrybos autoritetas. 

 

 

Vizitinė kortelė sukurta Imantės ŠarlauskaitėsImantės Šarlauskaitės vizitinė kortelė  

 

K: Su kokiais iššūkiais tenka susidurti kuriant dizainą?


I.Š.: Visąlaik susidurdavau su baime suklysti ir peržengti tam tikrus nusistovėjusius rėmus, tačiau vis daugiau kurdama įvairių dizainų, pastebiu, kad tai natūralus ir labai žmogiškas dalykas. Todėl šį iššūkį priimu kaip teigiamą ir bandau ignoruoti visas baimes ir kiekvieną dieną priimti tam tikrus sprendimus, kurių dieną prieš tai tikrai nebūčiau sugalvojusi. Tokiu būdu aš augu ir tobulėju. 

 

 

K: Ar įkvėpimo paieška yra svarbi kūrybinio proceso dalis? Kur semiatės idėjų, kas jus įkvepia?


I.Š.: Mano nuomone, tai viena iš svarbiausių kūrybinio proceso dalių, nes tik atėjus įkvėpimui atsiranda motyvacija kurti, o esant motyvui kyla tikrai įspūdingos idėjos. Šių idėjų dėka gali sukurti unikalių darbų, kurie dar labiau tave motyvuoja nenuleisti rankų ir toliau siekti savo užsibrėžtų tikslų ir žavėti visus bei patį save sukurtais kūrybiniais darbais. Idėjų stengiuosi semtis iš visur, kur tik galiu: kelionėse, gatvėje, socialiniuose tinkluose, taip pat stebėdama kitus meniškos sielos asmenis bei matydama, kaip mano mažesnioji sesutė kuria įvairias dekoracijas ir nebijo eksperimentuoti, ruošdamasi šeimos šventėmis ar dekoruodama savo kambarį.

 

 

 

K: Papasakokite apie savo sukurtą vizitinės kortelės dizainą — kaip norėtumėte jį pavadinti ir kaip įsivaizduojate žmogų, kuris naudotųsi šia vizitine kortele.


I.Š.: Pavadinimas, manau, labai tiktų : „Less is more“ – Daugiau yra mažiau. Prieš kurdama šį dizainą sugalvojau sau taisyklę, nes norėjau, kad tai būtu sąlyginai minimalistinis dizainas, bet tuo pačiu atskleistų ir be galo kūrybingą, žingeidžią asmenybę. Todėl joje panaudojau vieną ornamentą kaip foną ir kelis pilkos spalvos tonus. Ji atspindi kaip tarsi iš „mažos pilkos pelytės“ kyla ir veržiasi idėjos. Tai vizitinė kortelė žmogaus, kuris turi stiprią asmenybę ir nori gyvenime nuveikti kiek įmanoma daugiau.

  

K: Ar turite svajonių projektą, kurį norėtumėte įgyvendinti? 


I.Š.: Svajonių turiu daug. Viena iš didžiausių — labai norėčiau įkurti savo dizaino studiją, kurioje kūrybingos asmenybės augtų, tobulėtų ir kartu su manim keliautų po grafikos pasaulį. 

 

K: Geriausios idėjos kyla kai...?


I.Š.: Kai tuo momentu visai apie jas negalvoji ir nesitiki, o jos tiesiog ima ir „šauna“ tau į galvą. 

 

K: Trys spalvos, kurios niekad nepabosta?


I.Š.: Pilka, balta ir geltona.

 

 

K: Kokius 5 dalykus apie dizainą turėtų žinoti kiekvienas?


I.Š.: 1) Dizainas, tai procesas, kuris reikalauja kantrybės ir laiko;

2) Geriausi dizaino sprendimai priimami, kai kuo daugiau domiesi apie kuriamo objekto turinį, tikslus ir t.t;

3) Ieškoti įkvėpimo visur ir visada;

4) Išlaikyti dizainą paprastą, unikalų, neperkrauti nereikalingomis detalėmis.;

5) Kuriant reikia nebijoti eksperimentuoti ir tikėti savimi.