Kokia informacija turi būti pateikta pakvietime?

  • Kvietimas atvykti
  • Nuotakos ir jaunikio vardai
  • Data ir laikas
  • Vieta
  • Aprangos kodas (pasirinktinai)
  • Kortelė su prašymu atsakyti į pakvietimą (pasirinktinai)
  • Kortelė „saugokite datą“ (pasirinktinai)

Kada siųsti vestuvinius kvietimus?
Patartina kvietimus siųsti likus 6 – 8 mėn iki jūsų šventės. Atrodo, kad toks laiko tarpas per didelis, bet svečiui yra svarbu žinoti tikslią datą iš anksto, kad nesiplanuotų atostogų, juk taip dažnai vestuvių sezonas yra vasarą. Taip pat jūs turite iš anksto žinoti kuo tikslesnį svečių skaičių prieš užsakant šventinę vakarienę. Labai patogu naudoti saugok datą (angl . save the date) korteles, kurias galima pateikti kartu su vestuvių kvietimu, o svečias jas gali padėti matomoje vietoje (pvz: ant šaldytuvo durelių).

Idėjos kaip kvietimui suteikti išskirtinumo

1. Naudokite kaspinėlius
Priderintas prie kvietimo kaspinėlis suteikia žavesio ir šventiškumo, taip pat jis puikiai sujungia visus elementus: informaciją pakvietime ir kortelę su prašymu atsakyti ar svečias galės dalyvauti. Taip pat kaspinas pagyvina kvietimą ir suteikia žaismingumo.

 

 By: Veronica Halim

 

2. Akvarelės variacijos

Romantinio stiliaus vestuvėms puikus akcentas galėtų būti kvietimai su akvarelės fonu. Ofsetinės spaudos dėka galima puikiai išgauti akvarelės variacijas. Tokie pakvietimai atrodo subtiliai ir įdomiai, o spalvas galima priderinti prie jūsų pasirinkto šventės dekoro.

 

 

3. Papuoškite savo pakvietimą augalais

Jums reikės :

  • Pasirinkto tipo šakelių ar gėlių (pavyzdyje naudojami eukaliptai ir levandos, taip pat galima pritaikyti kitas džiūstančias gėles, naudokite tuos augalus, kurie dominuos jūsų šventėje)
  • Pakvietimo su nurodyta informacija
  • Plonos virvelės
  • Voko ir kortelės su svečiui skirtu atsakymu dažniausiai vadinamu RSVP (pranc. „Repondez s’il vous plait“ – prašom atsakyti.) Šiuos elementus galite taikyti pasirinktinai, jie nėra būtini, bet suteikia pakvietimui iškilmingumo.
 

4. Naudokite antspaudus

Antspaudai suteikia formalumo ir nukelia į ankstesnius amžius. Jei jūsų vestuvės klasikinės, rengiamos dvare, o galbūt – pilyje, tokie kvietimai puikiai papildys šventės tematiką. Pakvietimas – pirmas elementas perteikiantis šventės stilių ir padedantis svečiui geriau įsivaizduoti, kokia šventė jo laukia.

 

5. Suteikite asmeniškumo jūsų pakvietimams – naudokite fotografijas
Pakvietimai, kuriuose naudojate fotografijas yra mažiau oficialūs, labiau tinkami nedidelės jaukioms šventėms. Taip pat juos galima įsirėminti ir jūsų artimieji ir draugai turės ne tik gražią jūsų nuotrauką, bet ir prisiminimą apie vestuvių šventę.

 

Du vestuvinių kvietimų pavyzdžiai

Sukurti du vestuviniai pakvietimai naudojant Canva programą, kurioje galima išsirinkti kvietimo šabloną, šriftą, spalvas. Svarbu paminėti, kad kai kurie modeliai yra mokami, tad jei norite nemokamai susikurti dizainą, turite prie modelio ieškoti žodžio free (ang: nemokamai). Taip pat yra galimybė priderinti prie pasirinkto stiliaus pakvietimų kortelę, kur svečias gali nurodyti, ar galės dalyvauti šventėje.