kvietimai

 

Vasara dažnai pažeria gražių švenčių ar susibūrimų, kurie reikalauja išankstinio kvietimo. Gerai apgalvotas kvietimas bei išskirtinis jo dizainas gali palikti neišdildomą įspūdį, įvesti į šventės temą ar netgi tapti jos akcentu. Norint užtikrinti, kad šventės svečiai nebūtų susikūrę kitų planų, kvietimą reikėtų pradėti kurti jau dabar! Tad šiame straipsnyje pažersime keletą idėjų, kaip atitinkamai šventei parengti išskirtinį kvietimą.


Gimtadienis


Koks džiaugsmas gimimo dieną švęsti vasarą! Iškylos, žygiai, pajūris, nakvynės po atviru dangumi... Kiek daug galimybių atsiveria įdomiai šventės idėjai! Atsižvelgiant į ją, nesunku pritaikyti ir atitinkamo stiliaus kvietimą. Pasirinkus šventės temą arba veiklas, jas vertėtų akcentuoti kvietime. Vienas iš būdų tai padaryti, pasitelkti iliustracijas. Tarkime gimtadienis bus švenčiamas baseine ar pirčių komplekse, kvietime būtų šaunu pavaizduoti plaukimo ratą, šlepetes, maudymosi kostiumėlį,  rankšluostį ar kitus daiktus, kuriuos svečias turėtų pasiimti su savimi. Iliustracijos ne tik pagyvins kvietimą, bet ir taps žaismingu priminimu, ko derėtų nepamiršti. Galbūt gimimo dieną pasirinksite švęsti kino teatre, kodėl gi kvietimo nesumaketavus tarsi kino teatro bilieto? Tokiu būdu ne tik informuosite svečius, bet ir sukursite išsaugoti vertą kvietimą. Svarbiausia nebijoti išlaisvinti kūrybiškumo!


Klasės susitikimas


Klasės susitikimai organizuojami ganėtinai retai, todėl kvietimas į šventę gali tapti puikiu prisiminimu. Tradiciškai klasės susitikimai rengiami kas penkerius metus ar net rečiau, tad šventę norisi paversti kuo smagesne ir įsimintinesne. Tam gali pagelbėti netikėto dizaino kvietimas. Vienas iš variantų galėtų būti prie kvietimo pridėta bendra klasės nuotrauka iš mokyklos laikų, o kvietimas sumaketuotas tarsi kelionės į praeitį bilietas. Simboliška būtų panaudoti tam tikras datas ar skaičius: kelionės numeris galėtų sutapti su klasės laida, data atitinkamai su susitikimo metu, o tikslas – laikotarpis, kada daryta pridėta nuotrauka. Šiuo atveju itin svarbu detalės. Būtinai atvaizduokite tai, kuo jūsų klasė išsiskyrė ar pasižymėjo. Galbūt turėjote klasės dainą ar eilėraštį, kuris asocijuojasi su klasės draugais? Pridėkite ištrauką kvietime.


Įmonės sąskrydis


Neretai įmonės vasarą sukviečia savo darbuotojus į pajūrį ar kokią smagią sodybą kartu praleisti laiką ir pasidžiaugti vienais ar kitais pasiekimais. Tokį šventinį renginį tikrai papuoštų originalus kvietimas, o darbuotojai be abejonės įvertintų įdėtas pastangas. Vienas iš būdų tai padaryti, pasitelkti tekstą! Trumpi šmaikštūs eilėraštukai ar dainos žodžiai, pritaikyti būtent įmonės susitikimui, suteiktų smagaus šarmo kvietimui. Jei šventės akcentas paremtas tam tikra veikla, prie kvietimo gražu prisegti atitinkamą smulkmenėlę. Sakykime šventinė tema susijusi su pajūriu ar vaisinių kokteilių degustacija, prie kvietimo būtų šaunu kaspinėliu pririšti ryškų gėrimų šiaudelį. Mažos dovanėlės, prisegtos prie kvietimo, sukuria šventinę nuotaiką.


Išradingas kvietimas gali ne tik prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo, bet ir ilgai įstrigti atmintyje, todėl verta investuoti šiek tiek laiko, paieškoti įdomesnių idėjų ir šventę paversti dar ypatingesne ir išskirtinesne. Idėjų semtis galite ir iš mūsų siūlomų kvietimo dizainų šablonų.