Pirmąją užsiėmimo dalį vedė fotografas, dizaineris, Kauno Talent Garden įkūrėjas Artūras Bulota. Jo parengtos užduotys padėjo atsipalaiduoti ir naudojantis konkrečiomis metodikomis kūrybiškai pažvelgti į kasdieniškus objektus ir problemas. Komandose dirbę dizaineriai turėjo progą susipažinti prieš pradėdami pagrindinę dienos užduotį – plakatų, skirtų Kauno parkams, dizaino maketus. 

Atgimstantys Kauno parkai – tokią temą gavę dizaineriai vadovaujami Artūro Bulotos per porą valandų komandose turėjo sukurti plakatus ir pateikti juos spaudai. Iš visų pateiktų maketų buvo atrinkti 4, kurių spaudos procesas buvo numatytas antroje dienos pusėje.  Nors atrodo, kad tai padaryti visai paprasta, vėlavimui čia nėra vietos, nes ofsetinės spaustuvės darbas visada planuojamas minučių tikslumu. Viskas turi būti apgalvota ir suderinta iš anksto, pasiliekant laiko rezervą sklandžiam projekto įgyvendinimui. 

Šiuo atveju, kol buvo tikrinami ir ruošiami failai spaudai, pakvietėme seminaro dalyvius susipažinti su ofsetinės spaustuvės darbo specifika ir failų paruošimo subtilybėmis. Kolegos Algirdas ir Laurynas smulkiai papasakojo, kodėl reikia rinktis skirtingiems popieriams skirtus spalvų profilius ir daug kitų naudingų dalykų, kurie pravers ateityje.

Ekskursijos į spaustuvę metu dirbtuvių dalyviai galėjo stebėti, kaip spausdinami, supjaunami jų sukurti plakatai. Mūsų partnerio „Antalis” dėka galėjome išbandyti spaudą ant skirtingų spalvų popieriaus – šis aspektas dažnai gali tapti labai svarbiu, o progų eksperimentams nepasitaiko taip dažnai, ypač ofsetinės spaudos atveju.

Dirbtuvių metu sukurti plakatai buvo perduoti Kauno miesto savivaldybei.