Žinoma, profesionalus dizaineris šį darbą, ko gero, atliktų greičiau. Tačiau, jeigu laikas — ne problema, norite išmėginti savo jėgas ir šiek tiek sutaupyti, kodėl nepabandžius? Šį kartą kalbėsime apie tai, kaip patiems sumaketuoti skrajutę (dovanų kuponą). Žinoma, skrajutės dizainas priklauso nuo daugelio faktorių, pavyzdžiui, kokią paslaugą ar produktą reklamuojate, koks jūsų verslo stilius ir panašiai. Tačiau visada galima rinktis universalų variantą — pritaikyti patrauklų vaizdą (nuotrauką) ir pasistengti skrajutės neperkrauti informacija. Ne veltui sakoma, kad dabartinė visuomenė – vizualinė, vaizdų visuomenė, tad norėdami patraukti dėmesį, turite išsiskirti.

Šiame straipsnyje pateikiami skrajučių pavyzdžiai sukurti naudojantis nemokamu KLIK dizaino įrankiu.

 skrajute-spauda-dizainas-maketavimas-spaustuve-klik

Neturite nuotraukos? Tai irgi ne problema. Internete galima rasti ne vieną puslapį, iš kurio galima nemokamai ir legaliai parsisiųstas nuotraukas naudoti netgi komerciniams tikslams. Dažnai tokiuose tinklapiuose prie kiekvienos nuotraukos aiškiai nurodyta, kokiu būdu ją galima naudoti, ar privaloma nurodyti nuotraukos autorių. Štai keletas tokių puslapių, siūlančių nemokamas, aukštos raiškos nuotraukas, kurios tiks tiek Jūsų tinklapiui, tiek skrajučių spausdinimui ir kitiems spaudos maketams:

 

PEXELS — daugelį čia sukeltų nuotraukų galima naudoti laisvai, be jokių apribojimų.

Gratisography — nemažai šmaikščių, didelės raiškos nuotraukų.

Pixabay — daug estetiškai pateiktų, aukštos kokybės vaizdų.

Unsplash — po 10 naujų aukštos kokybės nuotraukų kas 10 dienų, galima užsiprenumeruoti tiesiai į elektroninį paštą. Šioje svetainėje nėra galimybės ieškoti nuotraukų pagal raktažodžius.

 

Nuotraukos, kurias ketinate naudoti šiam maketui nebūtinai turi būti tiesiogiai iliustruojančios jūsų teikiamos paslaugos esmę. Tai – informacija ar pasiūlymas, todėl rinkitės estetiškus, universalius, patrauklius vaizdus.

 skrajute-spauda-dizainas-maketavimas-spaustuve-klik

Gera idėja: maketuokite dvi vienodo turinio skrajutes, pakeisdami tik foninį vaizdą. Jeigu įtrauksite du skirtingus nuolaidos kodus, galėsite aiškiai sekti, kuris dizainas populiaresnis ar labiau pavykęs ir kitą kartą jau žinosite, kurį variantą rinktis.

 

Nežinote, kaip derinti spalvas? Jums pagelbėti gali tokie įrankiai, kaip internete randamas Adobe Color CC, kuris skirtas kurti profesionalioms spalvų paletėms. Pasirinkus vieną ar kelias spalvas, įrankis automatiškai pasiūlo harmoningus spalvų derinius. Šis įrankis ne tik naudingas, itin paprastas, bet ir smagus naudoti!

 

Jeigu jau išsirinkote nuotrauką (ar nuotraukas), pats metas pradėti maketavimą. Galite naudotis savo kompiuteryje esančiomis programomis, profesionalia maketavimo įranga arba paieškoti internete visiems prieinamų nemokamų maketavimo įrankių. Vienas iš jų – KLIK dizaino įrankis. Vienas iš didžiausių jo privalumų — paruošti maketai iš karto pritaikomi spaudai, todėl nereikės savarankiškai gilintis į painius spaudos procesus, užlaidas, tekstų pavertimą kreivėmis ir kitus specifinius dalykus. Pasinaudokite proga palengvinti skrajučių spausdinimo procesą.

 

KLIK dizaino įrankyje galėsite įsikelti savo nuotraukas ar iliustracijas, užpildyti teksto laukus, juos ištrinti, keisti jų vietą ir pritaikyti juos savo poreikiams. Įsikėlę nuotraukas, suvedę norimą tekstą, įkėlę savo logotipą, galite peržiūrėti savo skrajutės maketą ir, jei esate patenkinti rezultatu, užsakyti gaminius. Užsakyti gaminiai bus atspausdinti ofsetiniu būdu už patrauklią kainą.

skrajute-spauda-dizainas-maketavimas-spaustuve-klik

 

Linkime smagaus kūrybinio proceso!

 

P.S. Jeigu turite klausimų ar pastabų, visada galite kreiptis adresu info@klik.lt arba rašyti į lango apačioje esantį „Pagalba gyvai“ langelį.